Scholový tábor – Pstruží 2014

Na scholový tábor jezdíme moc rádi. Těšíme se na něj celý rok. Tentokrát se nás sjelo padesát čtyři. My, schola z Jaktaře, naši kamarádi z Jablonného v Podještědí a z Brna. Hned první den nás čekala první výzva. Dopravit se na „Orlí hnízdo“ – salesiánské rekreační středisko, které se nachází na úbočí Ondřejníku, uprostřed překrásné beskydské přírody.

Letošním táborem nás provázel příběh Josefa Egyptského. Součástí etapové hry bylo například zdobení egyptských oblečků, putování s Josefem za bratry, stavění faraonova vojenského tábora. Naučili jsme se hospodařit s úrodou v sedmi tučných a v sedmi chudých letech a doprovázeli jsme Josefa až do závěrečné chvíle, kdy odpustil svým bratrům.

Celým táborem nás samozřejmě provázely libé tóny linoucí se z našich hrdel na zkouškách a poté na mších svatých sloužených otcem Petrem Kříbkem nebo otcem Petrem Smolkem.

Prožili jsme nádherný týden plný her, zpěvu, zážitků, modliteb, přátelství, dobrého jídla a krásné přírody. Už teď se těšíme na příští tábor!

Marunka Hanušová