Štítary 2015

Je již tradicí, že jen co se rok s rokem sejde a začnou prázdniny, jezdí jaktařská schola na týdenní tábor. Ani letos tomu nebylo jinak, dne 11. 7. 2015 jsme se vydali na jižní Moravu k přehradě Vranov.

Cestování téměř v tropických vedrech bylo úmorné, ale nakonec jsme všichni dorazili do cíle. Po roce jsme se tak setkali se svými kamarády z Brna, Jablonného a dalších částí naší milé země.

Rozhodně jsme nelenili, každý den jsme zpívali, hráli etapové hry, chodili na výlety, koupali se v přehradě, společně se modlili a slavili mši svatou. Naštěstí jsme nikdy nebyli sami, protože nás po celý týden vedli čeští svatí. Dozvěděli jsme se spoustu nového o životě českých světců, pomáhali jim luštit šifry či předat tajné zprávy.

Asi nejkrásnějším výletem byla návštěva hradu Bítov. Nachází se zde největší sbírka vycpaných psů na světě, zkrátka, opravdu to stojí zato. Pro ty odvážnější je zde i místnost plná strašidel.

Měli jsme se výborně a za to patří dík kuchařkám a kuchařům za všechny chutné krmě, dále pak vedoucím za přípravu her a večerní program, rodičům, kteří se s radostí zapojovali do táborového dění (ať už se jednalo o úklid či koupání v přehradě), otci Petrovi, který se nezdráhal za námi přijet, třebaže jen na chvíli, a zvláště pak Marušce Hanušové za celou organizaci tábora.

Nezbývá než se těšit na další prázdniny

Terezie Smolková